Emelt díjas szolgáltatások

Emelt díjas SMS

Talán mindenki tudja, hogy a mobilunkkal nem csak olyan hívásokat indíthatunk vagy nem csak olyan SMS-eket küldhetünk, ami a díjcsomagunknak megfelelő díjszabású, hanem magasabb. úgynevezett emelt díjasakat is.

Ezeknek két fő fajtája van, az emelt díjas hívás, és az emelt díjas SMS.
Az emelt díjas hívást talán leginkább az úgynevezett szextelefon hívások világából ismerhetjük. A lényeg, hogy a hívásért nem a normál percdíjat kell fizetnünk, hanem egy magasabbat. Létezik több díjsáv is, így előre érdemes ellenőrizni, hogy mennyit fogunk fizetni a hívásért percenként.

A másik fő típus az emelt díjas SMS. Sajnos ez a szolgáltatás már Magyarországon megszűnt, mivel sok visszaélés és csalás történt a segítségével.
A szolgáltatás lényege az volt, hogy a küldött SMS árát nem a normál díjszabás szerint számolták, hanem egy magasabb szerint. Itt is több díjsáv volt, így előre érdemes volt ellenőrizni, hogy mennyibe fog kerülni az SMS küldés.
Sőt régebben még volt egy olyan SMS típus is, ahol a fogadott SMS-ekért kellett fizetni. Ez olyan megrendelhető szolgáltatás volt, amit a lemondásig automatán kaptunk. Mivel itt még több reklamáció és visszaélés volt, ez már jóval hamarabb megszüntetésre került.

Megosztás