Egy igényes elosztó szekrény trükkje

Elosztó szekrény

Egy nagyobb elektromos hálózattal tervezett ház villanyszerelési munkái során során igen fontos stádium, amikor az elosztó szekrény kialakításra kerül.
Egyrészt nagy munka, mert abból a hatalmas vezeték-mennyiségből egy jól szervezett rendszert kell kialakítani, másrészt így válik használhatóvá az elektromos hálózat, ami az alapszerelés során készült.
Egy elosztó szekrény összeállítása tervezést igényel. El kell férnie a sínre szerelhető eszközöknek ezen a helyen. És persze itt nem csupán a kismegszakítókra kell gondolni, hanem különböző relék is lehetnek a házban, illetve az életvédelmi FI relé is ide kell, hogy kerüljön.
Ha esetleg van a házban intelligens ház vezérlés, akkor ennek a komponensei is az elosztó szekrénybe szoktak kerülni. Ilyenkor még nagyobb elosztó szekrénnyel kell számolnunk.
A nagyobb elektromos elosztó szekrényeket érdemes erre specializált műhelyben összeállítani, mert akkor rendelkezésre állnak a kényelmes, komfortos körülmények, és kéznél lehetnek olyan alkatrészek is, amire nem is gondolnánk egy helyszíni szerelés előtt, hogy szükségünk lesz ott épp rá.

Megosztás