Remek tetők szeglemezes technológiával

Szeglemezes tető

Sokan hallhattak már a szeglemezes tetőkről. Jó pár éve kezdődött ennek a térnyerése, amikor divatba jöttek a könnyűszerkezetes házak. Alapvetően mind a mai napig ez a fajta tetőszerkezet a legkedveltebb a könnyűszerkezetes házak esetén.

Sokan rájöttek arra, hogy a szeglemezes tetőszerkezet oly sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik, hogy ezek miatt érdemes lehet hagyományos falazatú épületek esetén is használni, sőt autóbeállók is készülnek ilyen tetővel.

Mi is a lényege ennek a szerkezetnek? Számítógépes statikai tervezést követően úgynevezett rácsos tartókat készítenek műhelyben. Ehhez alacsony nedvességtartamú faanyagot kell használni, valamint fontos, hogy a szeglemezek jó minőségű, megbízható darabok legyenek.
Az elkészült rácsos tartókat pedig a helyszínre szállítják, és ott daruval a helyükre emelik. Ott meg már csak rögzíteni kell ezeket megfelelően, és jöhet is rá a fedés. Mivel nagy teherbírású ez a szerkezet, így nyugodtan lehet rá cserépfedést is rakni, de más megoldások is megoldhatók természetesen.

Megosztás