Ruhavarrás házilag

Vászon

Sok nő ügyesen kezeli a varrógépet. Nekik érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy házilag varrjanak meg egy-egy ruhadarabot.

Szaklapokból vagy az internetről is letölthetők szabásminták, így csak annak megfelelően kell a megfelelő formákat kivágni, és jöhet az összevarrás.

Na jó, álljunk meg egy pillanatra! Nem mindegy, hogy mely szövet lesz ám annak a ruhának az alapanyaga! Vannak kifejezetten nyári ruhákhoz szánt szövetek, aztán átmeneti ruhákhoz is létezik, és kifejezetten téli ruhákhoz. Tehát első, hogy mely évszakban lesz hordva az a ruha.
Aztán kezelhetőség, és tisztíthatóság szempontból is mérlegelni kell a döntést, így a szövet alapanyaga sem mindegy. Lehet pamut, poliészter, poliészter-viszkóz vagy poliészter-pamut keveréke is.

És persze talán a legszembetűnőbb: a színe. Jól át kell gondolni, hogy az adott megvarrandó ruhát mivel együtt szeretnénk viselni, mivel kell harmonizálnia. Sőt, ha mintás, vagy például csíkos az anyag, akkor az anyagmennyiség kiszámításánál azt is figyelmbe kell venni, hogy nem lehet akárhogy forgatni az anyagot, különben a varrásoknál nem lesz szinkronban a minta.

Megosztás