Tudományos játékok gyerekeknek

Tudományos játékok

Egyre csökken az iskolákban a természettudományos oktatás óraszáma, pedig egyre nagyobb igény lenne rá. Ha a szülők megnézik a legjobban fizetett szakmák rangsorát, akkor sok olyan van, amihez nélkülözhetetlen a természettudományos oktatás. Ilyenek pl az orvos, vagy mérnők, programozó.

Tudományos játékok = játszva tanulás



Többféle tudományos játék kapható a magyar piacon. Vannak olyanok, amelyek csak játékok, nem igazán tartalmaznak tudományos ismereteket, leírásokat. Ezek a játékok elsősorban csak a kíváncsiságot ébresztik fel, illetve a gyerekek idejét hasznosan lehet velük tölteni.

Vannak olyan tudományos készségfejlesztő játékok, amelyek több mint 10 oldalas tudományos leírást tartalmaznak, így nem csak használati utasításként működnek, hanem hasznos ismeretetek is adnak. A leírás tartalmazza a tudományos magyarázatot és azt is, hogy a valóságban miként lehet hasznosítani a megszerzett ismerteket. Gyakran online nézhető videó is kapcsolódik a tudományos játékhoz, amely így még maradandód tudást ad.

Vulkánok tudományos játék



Gyakran lehet hallani, hogy vannak olyan hegyek amelyekből néha füst száll, és forró kőzet ömlik ki. Ezeket a helyeket vulkánoknak hívjuk. Egyik legismertebb vulkán nagyon régről az Vezuv, ami még most is aktív. Érdekesség, hogy Magyarországon is voltak vulkánok, amelyek már nem működőknek, de meg lehet csodálni a kialudt hegyet és a folyó kőzeteket.
A Vulkánok tudományos játék egy olyan szuper oktató játék, ahol minden összetevő benn van a dobozban és hozzá tartozik egy több mint 10 oldalas színes leírás a vulkánokról, a dobozban lévő kísérletekről, a tudományos ismeretekről.

Megosztás